2011-01-15

S M R A D

NE-FASHION V MESTE 
(to jest architektúra vo väčšom merítku)
alebo
HOMELESS PARFUMES
(jedna voňavá idea  s bezdomovcami)



POPUD:
Páchnuci bezdomovci vo vykúrenej električke , hlavne v studených  mesiacoch, nie je nič príjemné.
Zamyslel som sa nad tým a parfumérskym spoločnostiam  by som navrhol takýto projekt.
Nech vytvoria  "ParfumStanice", kde  sa budú môcť bezdomovci nastriekať nejakou vôňou a dostanú k tomu  na chrbát veľkú nálepku o akú vôňu ide.
Stanú sa chodiacou reklamou a nebudú smradiť priestor.

SPRACOVANIE KONCEPTU:
ParfumStanica vyzerá tunelovito. Bezdomovec vôjde dovnútra - vyzlečie si šaty- zaštipcuje na lanká- tie vtiahnu veci do parnej sprchy , odsmradia ho , prejdú do parfumboxu - aplikuje sa vôňa.  Holý bezdomovec vôjde do parnej sprchy , odsmradia ho , prejde do parfumBoxu a oblečie si svoje potrhané handry, ale voňavé. Dostane nálepku na chrbát aj na hruď. Môže do ulíc.
Motivácia pre bezdomovca  - potenciálna práca.
Motivácia preparfuméristov -  čuchová reklama.




6 komentárov:

  1. Motivacia pre bezdomovca - potencionalna praca? :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

    co tak si niekedy k nim sadnut a pokecat, pripadne im pracu ponuknut. oni pracu nehladaju, nechcu, nepotrebuju.

    inak koncept je podla mna kravina. parfumstanica? co tak sprcha a pracovna?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jo mám pocit, že by to s bezdomovci moc nefungovalo, protože zpravidla o práci nestojej a navíc by asi nikdo nechtěl vůni spojovat s konkrétním neutěšeným vzhledem bezdomovce - to by spíš odrazovalo a vyvolávalo nepatřičné asociace, ale koncept se zdá být životaschopný - když můžou lidi chodit navlečený do nějakýho kostýmu (obří párek v rohlíku atp) tak proč by nemohl chodit člověk, co by nějak konkrétně voněl...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. diky Milan,
    ide o ľahkú , aža bsurdnú ,nahodenu myšlienku, halvne bez myšlienkových bariér. Aspoň sa znova na 30 sekúnd venujeme asociálom spoločnosti. To , že nechcú robotu , neznamená , že ich nebudeme k tomu motivovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jo rozumím, je dobře se věnovat i podivným "zadáním", které z počátku nemusí být vůbec životaschopné. Důležité je pak něco z toho si vzít, najít to podstatné. Určitě najdeš kupu slepých uliček, ale nakonec třeba jedna povede na nějakej bulvár ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja si tiez myslim ze by to moc nefungovalo:)ale zaujimave citanie, kazdopadne:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ďakujem, ako som už písal , ide o ideu, ktorá nemá byť realizovateľná, ale svojou realizovateľnosťou má prebudiť odpor , alebo súhlas s témou. Taktiež som si chcel otestovať, čo to spraví s čitateľmi, mám totiž aj drsnejšie idei- možno založím ďalší blog na takéto excesy

    OdpovedaťOdstrániť