2011-01-15

X B O X

DETAIL BLACK PIANO
FASHN-Á A UŽITOČNÁ


JE TO ČIERNE.
JE TO LESKLÉ.
JE TO MALÉ,
DOBRÝCH PROPORCIÍ
A ELEGANTNÉ!
MÁ TO FUNKCIU!
INTENZÍVNE TO ZABAVÍ.
ČAS TO ZACHRÁNI!!


ČO JE TO ?

Ako budúci vyštudovaný architekt, sa stretávam stále častejšie u seba  s problémom, že len drahé a kvalitné mi urobí dobre. Splní svoju úlohu kvalitne a dobre.Uspokojí zmysly, aj estetické. Jedno príslovie  hovorí , že nie sme takí bohatí aby sme si mohli kupovať lacné veci. Často si tým obhajujem svoje rozhodnutia.

Nie najvačšia novinka , ktorá mi vysí v hlave je konzola. Jednu mám v rodnom domove , ale tú užívajú  súrodenci. Potrebujem vlastnú! Ďalšia z imageových drahých hračiek , ktorá nie je potrebná?  Kdeže.
Silný profesionálny nástroj na dokonalú stimuláciu zmyslov.
Prečo by mal mať architekt X-BOX?

Napíšem to priamo.
Aby ušetril čas!
 
Napíšem to opisne.
Na internete trávime množstvo hodín. Ja osobne prehliadaním vytipovaných webov. čítaním diskusií. Zhromažďovaním reshersov. Som schopný tomu venovať aj 8 hodín čistého času zo dňa. Ešte k tomu pripočítavam rôzne chaty a sociálno-virtuálnu komunikáciu.
Často všetko to na úkor povinnej práce.
Podvedome hľadáme spôsob ako sa zabaviť. A to práve surfovaním, tv, filmami, seriálmi atp... prokrastinujeme. 
Naša zábava je však taká extenzívna (opak intenzívnej) že nám pohlcuje akýkoľvek denný čas.
K práci sa dostávame až za tmy, ak vôbec ešte v ten daný deň, aby sme ako tak  ukojili svedomie.
Prečo by som mal ešte ukracovať svoju osobu o zvyšný drahocenný čas hraním Xbox-u? 

Pretože ponúka silne intenzívnu zábavu!
Ak dokážete veľmi špecificky zadefinovať pred prvým zapnutím xboxu , čo je jeho funkciou vo vašom vnímaní, tak máte vyhraté.  (nech to nie je len bezduché hranie, lebo sa nudím)
Hlavnou funkciou pre mňa je  intenzívne sa zabaviť. Prečistiť a odvzdušniť hlavu totálne pasívnym spôsobom. Po 3hodinách hrania sa vraciam k PC  duševne oddýchnutý. Zábavne naplnený . Môžem sa pustiť do práce.Stále mam  min. 5 hodín náskok!  Nemám potrebu zapínať internet k ďalšiemu podvedomému zabávaniu sa.
Ďalším plus je už spomínaná estetika.Xbox je v tomto na vysokej úrovni. Elektronika sa dôstojne stala estetickým doplnkom našich interiérov. (Časom sa na blogu objavia aj nejaké  ukážky exkluzívnej techniky/elektorniky) 

Keď sa venujete jednej činnosti naplno,  potom po nej sa môžte venovať naplno druhej.  Keď robíte jednú vec vedome, potom po nej môžte aj druhú. 
Proste keď chcete ísť pod  hranicu pohodlia , lebo len to je cesta k učeniu sa , musíte svojmu mozgu  potvrdiť , že potom dostane aj vysokú intenzívnu zábavu. A funguje to aj opačne.  Najprv hra, potom práca.


Ad: Kedže stále šetrím na svoju osobnú konzolu . Môžete mi v tom pomôcť zaslaním malej čiastky (10, 20, 100, 500 korún) k tomu aby sa mi rýchlejšie splnil vytýčený cieľ.:-)
Č.ú:  svk: 4006867818/7500
          cz: 224127852/0300
Potom ste u mňa kedykoľvek vítaní na xbox aj na café!


Zo slovníka:

Extenzívny=rozpínavý, idúci do šírky,opak intenzívneho.
Intenzívny=silný účinný, mohutný, idúci do hĺbky. 

(zdroj: http://slovnikcudzichslov.eu/index.php?page=find&word=intenzivny) 

UPDATE: 21.6.2011
Jedná zo skvele zvládnutých vecí na konzole je  jej  XBOX LIVE účet a market v ktorom môžete  nakupovať za  peniaze (paypal, kreditka) alebo  za body (tiez  kúpené za peniaze) . Prostredníctvom tohto systému  sa vám z pohodlia gauča dostávajú do rúk exkluzivne tituly veľmi rýchlo, niekedy aj za polovičné ceny oproti dvd krabicovej verzii z obchodu  a okamžite si ich možete zahrať.  Jediným negatívom je nemožnosť takúto hru predať. sú to  už len dáta spojené z vašim účtom ,ktoré máte  navždy pristupne a odkiaľkoľvek na svete.
Celý xbox market je velmi atraktívny,  plný  dát , filmov , muziky , hier a doplnkov k vášmu avatarovi. Toho avatar anašťastie ignorujem a doňho žiadne peniaze vrážať nemienim , ale každopádne   z objektívneho hľadiska biznis je to perfektný politika taktiež a systém nesmierne prehľadný,efektívny,  súčasný,  pútavý a príjemný. inšpirujme sa!


.

4 komentáre:

  1. vcelku fajn... ale podla mna najlepsi relax nejdeme v REALNOM svete a nie VIRTUALNOM.... a podla mna tento fenomen sa coraz viac straca a nahradza... X,Y,Z - BOXami... niekedy deti hrali schovavacku... teraz buchaju do ovladacov... Niekedy si ludia pisali listy a stretavali sa vonku.. retaz CHATUJU davaju smilov... a stretavaju sa vo virtualnych kaviarnach a na FB a dalsich len odosobnenych forach ci chatoch....

    ludia stracaju chut osobneho stretu a schovavaju sa za to cez chat usetia cas lebo nemusia nikam chodit a su s kazdym na svete...

    ludia setria cas tym ze nahradia jednu vec podobnou vecou....

    ale podla mna POINTA USLA....

    KAM SA TAK VSETCI PONAHLAME? UMRIET????
    radsej keby sme sa zahrali s priatelmi vonku, v prirode, v REALNOM SVETE, a tak mali konecne plnohodnotne spomienky a zazitky... a nie len virtualny pocit z niecoho..

    TAKZE podla mna odpoved na tento clanom, je....
    ARCHITEKT nepotrebuje X-BOX... ale potrebuje tak vzacny cas na rodinu a okolie, a co tym usetri, ked nema X-BOX?
    PENIAZE...
    CAS...
    a to najpodstatnejsie.... chvile ktore moze travit s ludmi na ktorym mu zalezi...

    :)
    inac pekny clanok... pre virtualnych ludi.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem Igor za nazor.
    Konzola oproti PC je menšie zlo. Kým pred PC sedíš , častokrát so sluchátkami odtrhnutý úplne od reálneho sveta. S konzolou ide o relax pomocou domácej zábavy. Niečo ako "človeče nezlob se". Možeš is to zahrať s členmi rodiny, kamarátmi atp. Je to na to stavané.

    S tými zažitkami to máš pravdu. Je to dosť dôležité. Nepamatám si na žiaden zážitok z virtuálneho prostredia , len z toho reálneho. Ale pamatám si kopec zažitkov , ktoré vznikli pri hraní , trebars aj xboxu.

    Samozrejme xbox nie je jedina zabavka na svete. Sam praktikujem rôzne športy a chápem doležitosť čerstvého vzduchu.

    Virtualita je fenomén , ktorí buď prijmeme do svojich životov alebo budeme žiť striedmo , bez nej , bez kontaktu. Ty si tiez daleko od rodiny a kamaratov, ako budes s nimi komunikovat ? "musis " pomocou interentu.

    Snažil som sa hľadať cestu k zredukovaniu extenzivnej zabavy na internete prostrednictvom iného nástroja. Nie však ako jedinej možnosti ale ako jednej z mnohých.

    Proste máš doma 10 surovín. a každý deň si mixuješ to , na čo máš prave chuť..
    Takze Konzola môže byť ďalšia surovina.
    šport , ľudia , su ďalšie suroviny.
    MIXUJEŠ si každý deň, VEDOME, s MIEROU , a tak aby ti CHUTILO:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Cau Dalo, posielam kilo na tvoj Xbox, osobne to moc neuznavam, pretoze s tym nemam dobre skusenost. Ale zase to nezavrhujem, takze az nadide ten spravny cas, tak rad pridem na nafstevu.

    Pripomienka: z mojho pohladu zradna vec je, ze hry byvaju niekedy navykove a stava sa, ze tvojich odhadovanych 3och hodin je zrazu 12. Je to extrem, ale poznas to ked ide z jedneho levelu do druheho, niekde sa zaseknes a skusas to dookola ...

    PS: Musim ti ale pripomenut, ze aj tak najlepsi relax je sport:-)

    PS: hadaj kto to napisal.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Premyšľam, možno si FTTT, kedže ten sa tu objavil ako moj nový follower. Ako píšem, šport vôbec nezavrhujem,práve naopak. Len rozširujem portfólio a zefektivňujem to , čo je aj tak nutné! hranie!

    Tento blog-úvahu som písal pre vyspelejších hráčov. dospelých ľudí, ktorí majú svoje búrlivé hranie uz dávno za sebou. berú to nostalgicky, na pár chvíľ so šálkou kávy... Berú to ako určitú formu relaxu napr. pri dobrom thriller hratelnom románe (ALan Wake), alebo si radi zajazdia po divokom západe na koni( Red Dead Redeption) tak to su moje chutovky. Aj takto by som sa charakterizoval:-) v skratke.

    Hry su konieckoncov tema sama o sebe. O typoch hier o ktorých píšeš sa vyhýbam. Vlastne ma nebavia. Proste nič náročné , radšej kvalitnejší dej.

    OdpovedaťOdstrániť